Splošni pogoji poslovanja

Izdaja 1, veljavna od 24.10.2022

O PODJETJU

E-MAIL: [email protected], TEL.: 040/538-553, ID ZA DDV: Nismo davčni zavezanec, MATIČNA ŠTEVILKA: 9244921000, ŠIFRA DEJAVNOSTI: 47.590, 47.710, 47.910, VPIS V SODNI REGISTER:/, TRANSAKCIJSKI RAČUNI: IBAN SI56 10100-0060488322 (odprt 25.10.2022, Banka Intesa Sanpaolo d.d., Lori & Ban, spletna prodaja, LUKA BRUS s.p. )

Splošni pogoji spletne trgovine coffko.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). Svetujemo vam, da jih pred uporabo spletne trgovine pazljivo preberete. Z uporabo spletne trgovine izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da stran zapustite.

Spletna trgovina coffko.com si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani kadarkoli, brez predhodnega obvestila. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vam priporočamo, da redno pregledujete Pogoje poslovanja. S spletno trgovino coffko.com (v nadaljevanju tudi » trgovina«) upravlja podjetje Luka Brus s.p. Kalce 21a, 1370 Logatec.

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine coffko.com, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med coffko.com in kupcem. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Kupec je pri oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

OPREDELITEV POJMOV

coffko.com je spletna trgovina, ki jo upravlja podjetje Luka Brus s.p.

Kupec je vsaka pravna ali fizična oseba, ki je v spletni trgovini coffko.com opravila nakup.

Kupec ob zaključku vsakokratnega nakupa potrjuje, da sprejema splošne pogoje poslovanja, objavljene na tej strani.

Uporabnik je vsaka pravna ali fizična oseba, ki pregleduje in/ali nakupuje izdelke v spletni trgovini coffko.com.

Prodajna ponudba je ponudba, ki jo predstavljajo izdelki na spletnem naslovu spletne trgovine.

Jezik poslovanja je slovenski. Prodajna pogodba med kupcem in prodajalcem je sklenjena v slovenskem jeziku.

Sedež prodajalca Luka Brus s.p.  je na naslovu Kalce 21a, 1370 Logatec .

Dostavljavec je delavec dostavne službe, ki kupcu, ki mu je bilo blago poslano, po pošti izroči pošiljko.

NAROČANJE

Naročanje poteka preko interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Izbirate in naročite lahko izdelke, ki so vam na voljo v spletni trgovini v seznamu izdelkov. Če kakšnega izdelka ni na zalogi, vas bomo obvestili o spremembi naročila.

Podjetje Luka Brus s.p. si pridržuje pravico podaljšati dobavne roke v primeru, da izdelka ni na zalogi ali zaradi logističnih težav.

CENE IN IZDAJA RAČUNA

Vse cene izdelkov v spletni trgovini so končne in ne vsebujejo DDV. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1. Cene so označene v evrih (EUR). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in veljajo do dne objave novega cenika. Cene veljajo samo za nakup preko spletne trgovine coffko.com.

Cene so informativnega značaja in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. V primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa. Hkrati bo ponudnik skušal najti rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Ponudnik po odpremi naročenih izdelkov kupcu pošlje in izda račun z razčlenjenimi stroški in sicer v pdf formatu na elektronski naslov kupca ter ga obenem priloži še pošiljki. Naročilo je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika in kupcu dostopno v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu.

NAČIN PLAČILA

V spletni trgovini coffko.com so na voljo naslednji načini plačila in dostave:

Z predhodnim nakazilo na račun ponudnika.

V primeru plačila z nakazilom na račun ponudnika boste ob nakupu prejeli obvestilo z vsemi ustreznimi podatki o računu, kamor je potrebno opraviti nakazilo. Dokler ne dobite elektronskega sporočila, ne nakazujte kupnine. Naročilo odpremimo, ko je priliv viden na našem TRR. Plačilo mora biti izvedeno najpozneje v 3 dneh od datuma naročila, v nasprotnem primeru se naročilo zaključi kot neuspešno.

S plačilnimi karticami (Visa, Mastercard, American Express).

POPUSTI

V spletni trgovini coffko.com lahko potekajo različni popusti in akcije. Vsi popusti so jasno navedeni ob izdelku. Popustov ni mogoče zamenjati za denarna izplačila. V kolikor kupite izdelek pred popusti, niste upravičeni do dodatnih popustov, četudi so znižani enaki izdelki. Pridržujemo si pravico glede napak pri objavah popustov. Popusti veljajo v določenem časovnem obdobju, razen če ni zapisano in javno objavljeno drugače. Popusti se nanašajo na razprodajo zalog. Pridržujemo si pravico, da določenega izdelka v času trajanja popustov ni več na zalogi ali ga ni možno več izdelati.

Zaloge celotne ponudbe v spletni trgovini coffko.com in družabnih omrežjih, ki zastopajo to spletno stran, so omejene.

PREKLIC NAROČILA

Svoje naročilo lahko prekličete v istem dnevu oddaje naročila po elektronski pošti na naslov [email protected].

Naročilo, ki ni plačano v roku treh (3) dni od datuma naročila, bo avtomatsko preklicano.

ODSTOP OD NAROČILA

Skladno z določili 43.č. člena Zakona o varstvu potrošnika (ZvPot) ima potrošnik pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od naročila/pogodbe, in sicer na kontaktni elektronski naslov [email protected], ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev.

Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je oddano v roku 14 dni pisno ali po elektronski pošti. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema izdelkov.

Povratna pošiljka vrnjenega blaga mora biti oddana v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe na sedež prodajalca: Luka Brus s.p. Kalce 21a, 1370 Logatec. Vrnitev prejetih izdelkov podjetju v roku za odstop od pogodbe se NE šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe). Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži z vso priloženo dokumentacijo in original računom. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. Po prejemu nerabljenega, nepoškodovanega blaga v nespremenjeni količini in v originalni embalaži, vam skladno z zakonom (najkasneje v 15 dneh po prejemu blaga) vrnemo prejeto kupnino.

Po določbi tretjega odstavka 43.d. člena ZVPot podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se potrošniku ne vrnejo. Potrošniku se vrne le vplačani znesek.

V izjemnih primerih, ko izdelki niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup izdelka z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti.

Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega izdelka enake ali višje vrednosti.

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni v spletni trgovini coffko.com. Kljub temu pa se lahko karakteristike izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov v spletni trgovini. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o morebitnih spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so dejanski prikaz izdelkov, vendar se lahko odtenek barve izdelkov za odtenek razlikuje od prikazanega na ekranu potrošnika zaradi različne barvne nastavitve ekranov.

Trgovec stremi k najvišji mogoči stopnji ažurnosti in pravilnosti objavljenih podatkov na spletnem mestu. Kljub temu pa lahko zmanjšana stopnja delovanja uporabljene tehnološke rešitve, vnos, prenos ali pa kakršnakoli druga obdelava podatkov povzroči napako, ki je prikazana na spletnem mestu. V primeru, da obiskovalec spletne strani ocenjuje, da gre za napačno prikazan podatek, lahko to trgovcu sporoči na kontaktne naslove. Trgovec ni odgovoren za občasno nedelovanje strani, morebitno nepravilnost podatkov in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij ter nezmožnosti dostopa in uporabe informacij na teh spletnih straneh.

Akcijske cene in posebni popusti veljajo do odprodaje zalog oz. do izteka akcije.

Ponudnik si pridržuje pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočanje ali oviro za uporabo spletne trgovine. Ponudnik ni odgovoren za povrnitev morebitne škode ali stroškov, ki jih ima uporabnik zaradi prenehanja, nedelovanja ali ovir pri delovanju spletne strani.

Ponudnik ne zagotavlja točnosti, popolnosti in pravilnosti vsebine, objavljene na spletni strani, niti ne prevzema odgovornosti za škodo, ki bi jo utegnili utrpeti uporabniki zaradi zanašanja na objavljeno vsebino. Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki utegne nastati na uporabnikovi strojni opremi, programski opremi ali drugi opremi zaradi uporabe spletne strani. Uporabnik si mora sam zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do in uporabo spletne strani. Vsak kupec se z nakupom in s podanimi kontaktnimi podatki strinja s splošni pogoji poslovanja in dovoljuje nadaljnje kontaktiranje z namenom obveščanja o novostih, akcijah, ipd. V primeru nestrinjanja glede kontaktiranja mora kupec pisno obvestiti podjetje z dopisom po pošti ali na elektronski naslov.

ODGOVORNOST

Vsak uporabnik odgovarja za resničnost in točnost osebnih podatkov, ki nam jih posreduje. Strogo prepovedano je naročanje blaga ali storitev z uporabo tujega imena ali uporaba osebnih podatkov tretjih oseb.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

V skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov ZVOP-1 in Uredbo (EU) 2016/679 po 25. 5. 2018 mora podjetje Luka Brus s.p. za obdelavo osebnih podatkov svojih kupcev in obiskovalcev pridobiti soglasje za obdelavo osebnih podatkov.

Vsi podatki bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj za interno evidenco in v namen, zaradi katerega so bili posredovani. Vaši podatki bodo skrbno varovani pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem.

Podjetje Luka Brus s.p. kot upravljavec zbirk osebnih podatkov sme pridobljene podatke uporabiti in obdelovati v skladu z določili predpisov o varstvu osebnih podatkov za vse spodaj navedene namene in komunikacijske kanale:

  • upravljanje baze podatkov in pošiljanje ponudb,
  • izvajanje marketinških aktivnosti – oglaševanje,
  • analiziranje in proučevanje nakupovalnih navad,
  • spremljanje in beleženje dostavljivosti poslanih e-poštnih sporočil (ali jih je imetnik prejel),
  • spremljanje in beleženje, katere vsebine je imetnik e-poštnega naslova odprl oziroma prebral (spremljanje klikov na spletne povezave, vsebovane v e-poštnih sporočilih),
  • izvajanje dodatnih ponudb,
    izvajanje nagradnih iger in sodelovanje na promocijskih dogodkih, ki vključujejo
  • žrebanja in objavo podatkov o izžrebancih ter zbiranje osebnih podatkov na promocijskih dogodkih.

Pri nakupu v spletni trgovini coffko.com bomo zbirali in obdelovali naslednje osebne podatke: ime in priimek, naslov, poštna številka, kraj, telefon, e-naslov. Zbrane osebne podatke bomo skrbno hranili in obdelovali dokler obiskovalec ali kupec spletne trgovine coffko.com ne bo zahteval izbrisa oziroma se ne bo odjavil. Pridobljenih osebnih podatkov ne bomo z nikomer delili, niti jih nikomur posredovali. Namenjeni bodo izključno za zgoraj navedene namene. V primeru težav oz. nejasnosti pri uporabi spletnega mesta si lastnik spletnega mesta pridržuje pravico do stika s potrošnikom prek sredstev komunikacij na daljavo. Ob morebitnem “vdoru” v računalniški sistem ne nosimo odgovornosti.

INTELEKTUALNA LASTNINA

Spletna trgovina coffko.com je last podjetja Luka Brus s.p. in z njim tudi vse vsebine, logotipi, fotografije in ostala avdiovizualna ter tekstovna dela. Vsi omenjeni elementi so tako predmet intelektualne lastnine, s čimer ima podjetje Luka Brus s.p. edino pravico razpolaganja s pravicami do vseh vsebin na portalu. Uporabnik spletnega mesta ima pravico dostopanja do spletnega mesta, registrirani uporabnik pa ima poleg pravice dostopanja do spletnega mesta tudi pravico uporabe aktivnosti, ki jih lahko uporablja kot registrirani uporabnik. Z dostopom do spletnega mesta se uporabniku dovoli, da lahko omejeno, neizključno in le za zasebne namene uporablja vsebino spletnega mesta pod pogoji iz teh splošnih pogojev uporabe. Vsako drugo reproduciranje ali druga uporaba kateregakoli elementa na portalu ali za katerikoli drug namen, vključno z komercialno uporabo, ali za tretje osebe je prepovedano brez vnaprejšnjega pisnega soglasja podjetja Lori & Ban, Luka Brus s.p.

AVTORSKE PRAVICE

Lastnik spletne trgovine Lori & Ban –  coffko.com je Luka Brus s.p. Vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb, zato je vsakršno posredovanje informacij iz spletnih strani dovoljeno samo s pisno odobritvijo lastnika. Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

DRUGA DOLOČILA

Kupcu pripadajo vse pravice po zakonu o varstvu potrošnikov. Vsi tu navedeni pogoji in pravila so zavezujoči za kupca in podjetje Luka Brus s.p. Vse morebitne spore bosta stranki reševali sporazumno. V primeru, da sporazuma ni mogoče doseči, bo spor reševalo pristojno sodišče v Logatcu.

Sklenjene pogodbe so shranjene v elektronski obliki na serverju podjetja Luka Brus s.p. Vpogled vanje je možen le s predhodno najavo kupca.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova [email protected]. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Luka Brus s.p. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem.

Spletna trgovina coffko.com si po svojih najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V primeru, da sporazuma ni mogoče doseči, bo spor reševalo pristojno sodišče v Logatcu. Poslanstvo trgovine so zadovoljne stranke in izdelki v redni uporabi. Vedno pa smo vam na voljo tudi na elektronski pošti [email protected], kjer vam bomo z veseljem pomagali razrešiti dvome in vprašanja.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi Luka Brus s.p. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. coffko.com, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Republike Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj. Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št.524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.040